logo
ADOMÁNY

Iskola története

A kisszállási uradalmi iskolát 1829-ben alapította meg Orczy Lőrinc báró, a terület birtokosa, amikor szobát biztosított az oktatás céljára. Azóta az iskola működése folyamatos. Többször áthelyezték különböző épületekbe. 1948-tól kapott végleges helyet a Boncompagni kastélyban. Az iskola az akkori igazgatójáról Sallai Istvánról kapta a nevét. A 60-as évektől már több mint 350 kisdiák járt az iskolába. A kiterjedt tanyarendszer miatt 1975-ben kollégiumot építettek a kastély mellé. Sajnos a rendszerváltás után a megszűnt munkahelyek egyik következménye a csökkenő gyermeklétszám. Jelenleg 1-1 osztállyal működünk minden évfolyamon és két napközis csoporttal.
Fenntartónk

Az iskolához tartozik egy nagy sportcsarnok, ami felújítás alatt áll. Iskolánk hatalmas ősparkkal rendelkezik. 2013-tól a KLIK, majd 2017. január 1-től  a Kiskőrösi Tankerület lett a fenntartónk.

Idegen nyelvek | Szakkörök

Német és angol nyelvet tanítunk. 1-2-3. osztályban heti 2-2 órában szakkörként, 4. osztálytól heti 3 órában. Informatikát 3.osztálytól tanítunk. Fontosnak tartjuk a tehetséggondozást, ezért számos versenyen indulunk szép eredménnyel. Több szakkör működik az intézményben.

Heti 5 óra testnevelés valósul meg diákjaink számára. Biztosítjuk az 5. és 6. osztályban az úszás oktatását a kiskunhalasi uszodában.

ÖKO iskola

Elnyertük az Örökös ÖKO iskola címet, így kiemelt figyelmet kap a környezetvédelem .

Pályázatok

Fontos szerepet játszanak életünkben a pályázatok. Folyamatosan pályázunk a Határtalanul pályázatra, valamint ebben a tanévben számos EFOP-os nyertes pályázatunk lett.

Rendezvények

Számos kiemelkedő hagyományos rendezvénnyel  büszkélkedhetünk. Ilyen a fáklyás felvonulás, az iskolai karácsony, a mesemondó verseny, a Gergely járás, a farsang, de sorolhatnám még tovább.

Könyvtár | DÖK

Iskolai könyvtárunk állománya rendelkezésre áll minden tanulónak a hét minden napján.

Jól működő Diákönkormányzatunk van, valamint nagyon aktív Szülői munkaközösség, akik minden év tavaszán megrendezik a Szülők-nevelők bálját.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support